tiistai 11. syyskuuta 2012

Palautumisesta...

Viimeaikoina oon kuullut paljon kyselyä viikottaisesta treenimäärästä ja siitä kuinka ehdin palautua. No, saman kysymyksen äärellä taidan jumppakaudella olla itsekin, treenien tuntimäärissä en edes pysy mukana mutta paljonhan sitä tulee. Tällä hetkellä omista jumpista, siis joita ohjaan, tulee sellaiset 14 tuntia viikkoon, joskin osahan näistä on kevyempiä. Kahvakuulatunteja on kolme, "perus"jumppia (joissa joko ilman välineitä tai esim kuminauha/gymstick/keppi) kuusi, kevyempiä jumppia kuten eläkeläisryhmiä kolme ja vielä kaksi  istumajumppaa.

Siihen päälle sitten joka-aamuinen juoksulenkki, omat salitreenit 5-6 kertaa viikossa, jääkiekkoa 2krt/viikko + extrana PALAUTTAVAT kävelylenkit yhdistettynä sosiaalisen tapahtumaan hyvien ystävien kanssa sekä ajan niin salliessa zumba/pumppi/spinning Fittarilla. Unohtamatta tietenkään sitä että pelit alkaa kohta...:D Salitreenejä olen toki muokannut nyt hieman "toiminnallisemmaksi" koska eihän tähän nyt mitään puhdasta voimaa viitsi edes yrittää alkaa hankkimaan eikä se toisaalta ole tarkoituskaan, vaan se lihas, vaikkakin pitäisi välillä kait sitä voimaakin treenata? Lähinnä oon yrittänyt treenata sitä ns. pääliikkeissä kuten penkkipunnerrus ja voimataso on kyllä edelleen dieetistä huolimatta pysynyt jokseenkin samana joten kai sitä treenaamisen/ruokailun suhteen jotain ainakin tekee oikein.

Treenimäärät siis ovat aika isoja, mutta kyllä se vaihtelevuus ja toiminnallisuus kovasti auttaa siihen ettei tule totaalijumitusta, tietynlainen tottuminenkin varmaan tapahtuu. Treeni on niin monipuolista, ei esimerkiksi pumppia ja zumbaa voi verrata mitenkään keskenään. Juurikin esimerkiksi zumba palauttaa ja nollaa pään, koska joudut keskittymään täysin siihen mitä teet. Jos hankkisin valmentajan, en tiedä mitä se sanoisi? :D Jos alkaisi tehdä vielä kovempaa punttia esim. kisoja varten niin voihan se olla että jostain joutuisi tinkimään, en tiedä? Minulle tämä sopii ja vaikka joskus saankin kavereilta kasapäin lehtiä jossa puhutaan liikuntariippuvuudesta niin tietäähän ne että turha on yrittää järkeä takoa päähän. Ja niin kauan kun asiat tuntuu hyvältä niin en niitä aio yritttää muuttaakaan. Pieniä muutoksia treeniohjelmaan, kunnolla unta, hyvät lisäravinteet, vitamiinit ja tarpeeksi ruokaa on ainakin miun neuvo palautumiseen. Itse en käytä esimerkiksi palautusjuomia ollenkaan, koska en kertakaikkiaan saa niitä alas, proteiinipatukoita sen sijaan sitäkin enemmän.

Leaderin kanelipulla, ah niin ihanaa!!! :) Ja tietenkin vähähiilihydraattinen.


Kreatiinia menee tosiaan myös, en käytä monohydraattia sen aiheuttaman nesteen kertymisen vuoksi vaan lähinnä tätä alla olevaa tuotetta on mennyt, toki eri firmojen valmistamaa, ikuinen tarjousten orja kun olen...


Tehonlisäykseen ja pumppiin yms oon syönyt tätä:

Olihan muuten melko hassu tunne kun ensimmäisen kerran noudatin ohjetta ja tempaisin kolme tabua tyhjään mahaan. Vartin päästä olin tulipunainen ja kutiseva, myöskin melko lailla huvittava näky muutenkin, veikkaan kun tanssahtelin "tuskissani" ympäri kämppää. Joskus tein myös sen virheen että otin annoksen just ennen salille menoa. Kiva oli siellä sitten pällistellä naama ja joka paikka, ihan  tulipunaisena...Vahingosta viisastuu ja samalla myös säästää kun riittää 1-2 tablettia kerrallaan...Melko tehokasta, suosittelen!

Treeniin tehonlisääjänä käytän myös joko kofeiinia tai ihan rasvanpolttajia/tehonlisääjiä. Kummasti hiki irtoaa ja jaksaa tehdä, erityisen toimivana oon huomannut sellaiset rasvanpolttajat jotka sisältää cayennepippuria, kuten tämä:

Löytyy mm. verkkokaupasta ja ihan paikan päältä Kuopiosta (luulisin) www.geevoima.fi Ja löytyy valitettavasti myös kaikenlaista ihanaa vaatetta...:D

Tämän päivän urheilusta sen verran jotta aamulla oli se juoksulenkki, jonka jälkeen ehdin kivasti tehdä kotihommia, pestä pyykkiä, tiskata ja lämmitellä uunit ennen salitreenejä, jotka kulkivat ihan kivasti kun tein penkkiä parin viikon tauon jälkeen, sarjat 3, toistomäärä sarjassa 3-4, painoa 60kg. Ihan kiva sinänsä että paino on sama jolla tein kun olin itse noin 15-17kg painavampi. Jei! Voidaan siis varmaankin sanoa että voimataso on vähintäänkin säilynyt ennallaan.

Salin jälkeen oli ohjelmassa hierontaa  (siis töitä, en itse valitettavasti päässyt murjottavaksi...) jonka jälleen kaksi tunnin jumppaa, sieltä suoraan lätkätreeneihin (en jaksanut ihan oikeasti yhtään mitään kun oli niin nälkä että se siitä palautumisesta...). Kotona ensimmäisenä sauna tulille ja "pakolliset" kuviot tuli hoidettua saunan lämmetessä eli koiran ruuat veteen turpoamaan, pyykkikone täyteen hikisiä treenivaatteita ja pyörimään, lätkävehkeet kuivumaan, autosta ylimääräiset tavarat pois huomisen töitä ajatellen ja kahvakuulaohjelman suunnittelu huomiselle. Sauna tietenkin virkisti, joten tässä nyt istun ja kirjoitan ja mietin kauhulla huomista aamua...Pyykkikone kuuluu pysähtuneen joten enköhän virittele treenivaatteet kuivumaan huomista varten ja lähden sen jälkeen näkemään PALAUTTAVIA unia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti